top of page

 

Meidän Turku 

 

verkkokurssi

Opettaja:

Johanna yliportimo

intokurssi@gmail.com

puh; 04578738101

Verkkokurssin avustajat

 

Tavoite

Tämä kurssin tavoite on tuoda arkeen virikkeitä ja mahdollistaa  uusien kiinnostuksen kohteiden ja ajanviettotapojen löytämisen yhdessä avustettavan kanssa. Turussa on esimerkiksi paljon taidegallerioita, joissa on vaihtuvat näyttelyt ja ne ovat mielenkiintoisia vierailu kohteita.Kurssin aikana tutkimme kaupunkielämää eri näkökulmista. Käytämme materiaalina kurssilaisen kykyjen mukaan äänitallenteita,valokuvia, videoita, kollaaseja ja luonnospiirtämistä. Kannustammekin teitä kehittämään juuri teille sopivan ilmaisumuodon, sekä kokeilemaan hiukan rajoja.  Tärkeintä on yhdessä tekeminen!

 

Tehtävät

Verkkotapaamisien tehtävät voidaan tehdä monella eri tavalla. Tapaamisten tehtävät voidaan tehdä kotona, tai ne voivat toimia inspiraationa yhteiselle kaupunkikierrokselle. Kaupungilla on helppo ottaa vaikka valokuvia.

 

Mikä on avustajan rooli ja mitä osaamista avustaja tarvitsee kurssin aikana

Avustajan rooli voi olla hyvin erilainen. Hän voi olla tekninentukihenkilö, joka auttaa esimerkiksi mikrofonin ja kameran asetuksessa, sekä huolehtii piirrustusvälineistä ja muusta materiaalista. Avustaja voi tukea osallistujaa esimerkiksi kirjoittamalla osallistujan kertomaa tarinaa, videoida osallistujaa, jos hän haluaa esiintyä itse videolla. Avustaja voi myös kuvata tai piirtää jotakin osallistujan ohjeiden mukaisesti. Avustaja voi myös itse osallistua tekemällä omia piirrustuksia yhdessä muiden osallistujien kanssa.  Ajatuksena on, että kaikki saavat oman äänensä kuuluville ja muistamme että olemme apuna, mutta emme vaikuta itse töihin. Omat ideat piirretään, kuvataan omiin töihin! 

 

Mitä muuta huomioitavaa

Tärkeintä on, että pääsette Inton kotisivuilla olevalla verkkokurssille ja löydätte sieltä linkin tapaamisiin. Olisi hienoa, jos pystytte tekemään omia postauksia foorumillemme tekemistänne töistä lataamalla niistä kuvia ja vaikka kirjoittamalla niistä lyhyitä tekstejä. Työt voi myös esitellä tapaamisen aikanan nettikameran avulla.

 

Mitä välineitä tarvitsette

Osallistumiseen tarvitsette tietokoneen tai läppärin ja internetyhteyden. Voitte toki osallistua myös älypuhelimella, jos pieni ruutu ei tuota ongelmia.  Tietokoneessa pitäisi olla erillinen nettikamera ja mikrofoni. Jos haluatte ladata kuvia foorumille, teillä tulisi olla joko Google- tai Facebook-tili sisäänkirjautumista varten.  

 

 

20210922_124544.jpg
bottom of page